Event info

PROGRAMMA

Tijd Activiteit
Vanaf 8.00 uur Afhalen startbewijzen
8.30 – 9.15 uur Startmogelijkheid 165 km
9.00 - 10.15 uur Startmogelijkheid 120 km
10.00 - 11.00 uur Startmogelijkheid 75 km
17.00 uur Sluiting finish

GOED VOORBEREID

 • Zorg vooraf voor een goed ontbijt
 • Vul thuis je bidon(s) voor de eerste kilometers
 • Zorg dat je fiets in goede staat is
 • Zet de route alvast in je fietscomputer
 • Heb je de startbescheiden thuis ontvangen? Bevestig dan thuis alvast je stuurbordje

WARM WEER OP KOMST! ☀️

Het belooft zondag zomers fietsweer te worden! Er is veel zon en het blijft droog. In de middag loopt het kwik op naar ongeveer 30 graden!

 • Pas je outfit aan op het warme weer
 • Bescherm jezelf tegen de zon met zonnebrandcrème
 • Zorg dat je voldoende drinken mee kunt nemen. Neem bij voorkeur twee grote bidons mee
 • Je kunt je bidons (bij)vullen bij de start en op de verzorgingsposten
 • Let goed op jezelf én op elkaar
 • Toch te warm? Kies dan bij de splitsing voor de korte route
 • Pas je tempo aan en neem voldoende pauze
 • Zoek de schaduw op. Op het evenemententerrein zijn veel bomen en zullen wij parasols plaatsen
 • Neem na afloop een verkoelend drankje!

STARTBESCHEIDEN

De startbescheiden kun je ophalen op de dag van het evenement. In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je een mail met meer informatie.

VERZORGING ONDERWEG

We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 / 50 km een verzorgingspost, waar je even rustig bij kunt komen en bij kunt tanken. Hier kun je je energieniveau een boost geven met fruit, repen en de hoogwaardige sportvoeding van Amacx. 

Bekijk hieronder de verzorgingsposten en op hoeveel kilometer je ze tegenkomt:

75 km

120 km

165 km

Locatie

Adres

Openingstijden

 

45

45

Strandhuys Nijkerk

Zeedijk 1a, 3861 MD Nijkerk

10:00 - 12:15 uur

 

 

76

SV Valleivogels

Willaerlaan 123, 3925 HM Scherpenzeel

11:00 - 12:00 uur

49

93

137

Wielerclub "De Adelaar"

Kininelaantje 3, 1216 BZ Hilversum

11:00 - 14:00 uur


BEREIKBAARHEID

De Gerrie Knetemann Classic start en finisht in het Flevopark in Amsterdam. Vanuit hier vertrekken alle routes en in het park vindt de gezellige borrel plaats.

Het adres is Valentijnkade, 1098 XA Amsterdam.

We raden iedereen aan om zo veel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer naar het eventterrein te reizen. Dit is beter voor het milieu en gezelliger.

Openbaar vervoer

De startlocatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit station Amsterdam Muiderpoort is het ongeveer 5 minuten fietsen naar het Flevopark. Reizigers vanuit Amsterdam Centraal zijn na 10 minuten fietsen bij het eventterrein. 


Niet meer te bestellen - limited edition wielershirt

Bij jouw deelname aan de Gerrie Knetemann Classic kun je een Limited Edition wielershirt bestellen. Dit comfortabele wielershirt is gemaakt om iedere wielrenner te laten genieten van de afstand. Door de comfortabele fit zal het shirt nooit te strak, maar ook zeker niet te los zitten. Met de lange rits bepaal je zelf hoe ver jij het shirt opendoet tijdens jouw rit. De drie zakken achterop bieden genoeg ruimte om proviand mee te nemen voor onderweg.

Let op: Wielershirts zijn gemaakt om stak om het lijf te dragen. Mocht je jouw shirt graag wat ruimer dragen, dan adviseren we je een maat groter te bestellen dan je doorgaans casual draagt. Ruilen of retourneren is helaas niet mogelijk, omdat alles per persoon wordt gemaakt. Bekijk hier de maattabel

Voor €30,- kan je dit mooie Limited Edition wielershirt bestellen via de onderstaande button. Het shirt kan besteld worden t/m 20 augustus. Zo fiets jij de Gerrie Knetemann Classic mee in stijl!


 

Fietsvrouwen Meeting Point

Speciaal voor de vrouwelijke deelnemers is er bij de Gerrie Knetemann Classic een Fietsvrouwen Meeting Point. Fietsvrouwen is de community in de Benelux voor fietsende vrouwen in de leeftijd van 20-72 jaar. Wij staan voor het motiveren, inspireren en verbinden van vrouwen, met als belangrijkste pijlers plezier en beleving.

Voor de start en na afloop kun je andere vrouwen uit de community ontmoeten bij het Fietsvrouwen Meeting Point. Onder de vrouwelijke deelnemers worden er Fietsvrouwen bidons verloot.

Om 10.00 uur is er de mogelijkheid om de 75 of 120 km gezamenlijk met andere fietsvrouwen te starten. Je kunt dan samen fietsen in een groepje of op je eigen tempo de tocht fietsen.

Lees meer over Fietsvrouwenn


Marathon Photos

Onderweg kom je naast onze eigen fotografen ook de fotografen van Marathon Photos tegen. Zij zullen van iedere deelnemer persoonlijke foto's maken. Zorg ervoor dat je stuurbordje goed zichtbaar is en kijk na afloop op de website van Marathon Photos om je persoonlijke foto's te bestellen.

We Care About Cycling

Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.