GESLAAGDE EN ZONNIGE 12E EDITIE VAN DE GERRIE KNETEMANN CLASSIC MET 2700 DEELNEMERS

images

Al voor zonsopkomst melden de eerste enthousiaste deelnemers zich in het sfeervolle Olympisch Stadion voor de twaalfde editie van de Gerrie Knetemann Classic. De unieke toertocht ter ere van de charismatische oud-wielrenner Gerrie Knetemann staat bij veel wielerliefhebbers vast in de agenda en trok dit jaar 2700 deelnemers. De vooraf voorspelde regen bleef uit. Sterker nog: af en toe een nazomerse zon en frisse wind maakte de slogan ‘Genieten door de bril van Kneet’ volledig waar.

Traditiegetrouw stonden de renners om 08.00 uur opgesteld voor de startboog om na het startsein door Gre Knetemann en Wethouder Eric van der Burg op weg te gaan. De sfeer in het stadion is gezellig en ongetwijfeld denken veel mensen even terug aan de gouden jaren van ‘De Kneet’.

Routes van 25, 45, 75, 110 en 160 km voerden de renners langs de mooiste plekjes van het Groene Hart, ’t Gooi en langs de unieke natuurgebieden van het plassengebied. Onder de deelnemers bevonden zich fietsers van alle leeftijden, jong tot oud. Meerdere malen werden zelfs drie generaties gespot. Kinderen konden bij de 12e editie hun wielerhart ophalen bij de Kneet Kids Rides. Veel vrolijke en lachende gezichten vertrekken vanaf de olympische grond.

Op de route waait een stevige wind en wanneer de zon zich achter de wolken begeeft kan het fris aanvoelen. Desalniettemin hangt er een gezellige sfeer, zeker bij de ravitailleringsposten nemen veel renners de tijd voor een Duursport energyreep en sportdrank van 3Action. Eenmaal bij de Tijdrit in Sloten aangekomen grijpen veel renners de kans om ‘het snot voor de ogen te rijden’. Met een grimas én een glimlach sprinten velen de laatste heuvel op naar de finish.

Aangekomen in het sfeervolle Olympisch Stadion Amsterdam wacht een welverdiende medaille en is er gelegenheid om met een hapje en een drankje na te genieten. De organisatie bedankt alle deelnemers voor een prachtige editie en hoopt een ieder volgend jaar terug te zien.