7 tips voor een onvergetelijke Gerrie Knetemann Classic

images

1. Kies de juiste kleding

Het belooft zondag heerlijk fietsweer te worden. De huidige voorspellingen geven 20 graden, droog en afwisselend zon en bewolking aan. Toch is het belangrijk om het weerbericht in de gaten te houden en goed na te denken over je kledingkeuze. S’ ochtends bij de start kan het nog iets frisser zijn en is het lekker om iets extra’s aan te doen. Een goed thermoshirt in combinatie met losse arm- en beenstukken bieden hiervoor een uitkomst! Als je onderweg bent zal het met 20 graden heerlijk warm fietsweer zijn en dan is het fijn als je de arm- en beenstukken weer uit kan doen.

 

2. Schrijf je vooraf in

Daginschrijving in het Olympisch Stadion is mogelijk. Toch raden wij aan om gebruik te maken van de online voorinschrijving. Dit kan tot zaterdagavond via www.gerrieknetemannclassic.nl/inschrijven. Als je vooraf inschrijft betaal je € 5,- minder en ligt je startnummer zondag voor je klaar zodat je lekker snel op pad kan.

 

3. Hou rekening met elkaar en andere weggebruikers

Op de route zal je ook andere deelnemers tegenkomen. Fietsen in een groep is heel gezellig maar het is nog leuker als je rekening houdt met elkaar. Je kunt obstakels, verkeer en de richting van het parcours aangeven met handgebaren en je stem.

Hou ook rekening met andere weggebruikers. We rijden op de openbare weg en houden ons aan de algemeen geldende verkeersregels.

 

4. Maak gebruik van de verzorgingsposten

Onderweg zijn diverse verzorgingsposten ingericht. Hier kan je je energievoorraad weer volledig aanvullen met sportdrank, vers fruit, snoep, koeken, sportrepen en sportgels van www.wielervoeding.nl.

 

5. Vergeet niet te genieten onderweg

We hebben 4 prachtige routes uitgezet. De start en finish zijn in Amsterdam en je komt onderweg prachtige rivieren, polders, bossen, en plassen tegen. De Gerrie Knetemann Classic is geen wedstrijd. Het is een toertocht en het thema is ‘genieten door bril van Kneet’ 👓. Neem je tijd en vergeet niet te genieten van de omgeving!

 

6. Fiets de Kneet tijdrit

Op het einde van de routes over 75, 110 en 160 km kan je het gevoel van een echte tijdrijder ervaren op het afgesloten wielerparcours van Sloten. De tijdrit is niet verplicht, maar wel heel leuk!

Na afloop van de Gerrie Knetemann Classic worden Tijdritklassementen opgemaakt voor verschillende categorieën. Meer info over de Kneet Tijdrit en de klassementen vind je op www.gerrieknetemannclassic.nl/informatie/tijdrit-sloten

 

7. Ga op de foto bij de TUI ‘We did it’ wall

Wist je dat het maken van een foto en de plaatsen op social media bewezen voor een geluksmomentje zorgt? Onderweg legt aktiefoto je prestatie vast en bij de finish in het Olympisch Stadion hebben we een speciale ‘We dit it!’ wall gemaakt. Hier kan je op de foto met je vrienden of gewoon als je trots bent op je fietsprestatie.