Genieten tijdens een sfeervolle 13e Gerrie Knetemann Classic

images

Een gemoedelijke sfeer en veel lachende gezichten in het Olympisch Stadion Amsterdam. Om 8:00 uur gaven Gré Knetemann en de stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel het officiële startsein voor de 13e editie van deze sfeervolle Amsterdamse wielerklassieker.

De toertocht stond in het teken van de Kneet, een van de meest legendarische Nederlandse wielrenners ooit. Het was dit jaar exact 40 jaar geleden dat Gerrie Knetemann wereldkampioen werd.

De routes van 25, 75, 110 en 160 kilometer voerden de deelnemers langs de mooiste plekjes van het Groene Hart en het plassengebied. Onderweg troffen de deelnemers het, met droog weer, windkracht 4, 20 graden en in de middag een stralend zonnetje was het heerlijk fietsen. Aan het einde van de routes over 75, 110 en 160 kilometer konden de deelnemers ervaren wat het is om een echte tijdrit te rijden op het afgesloten wielerparcours van Sloten. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar konden gratis meedoen met de Kneet Kids Race in het Olympisch Stadion Amsterdam.

Voor deelnemers die de tocht volbracht hadden wachtte een warm onthaal in het Olympisch Stadion. Met een gratis Kwaremont fietsbiertje en muzikale begeleiding van The Easytones was het op en top genieten. De organisatie bedankt alle 2500 deelnemers voor een prachtige editie en hoopt een ieder volgend jaar terug te zien.