7 tips voor een onvergetelijke Gerrie Knetemann Classic

images

1. KIES DE JUISTE KLEDING

De huidige verwachting is dat het zondag wisselend bewolkt zal zijn tijdens de Gerrie Knetemann Classic. Het wordt zeker geen verregende dag, maar garantie op droog weer is helaas ook niet te geven. Verspreid over de dag kunnen er een paar buien vallen. Daarom is het goed om de juiste kleding mee te nemen. Arm en beenwarmers zijn ideaal omdat je deze aan kunt doen als het fris is maar ook weer uit kunt doen als je het warm krijgt. Om je te beschermen tegen een eventuele bui raden wij aan om een (dun) regenjasje mee te nemen.

2. SCHRIJF JE VOORAF IN

Daginschrijving in het Olympisch Stadion is mogelijk. Toch raden wij aan om gebruik te maken van de online voorinschrijving. Dan ben je zeker van een startbewijs, betaal je €5,- minder en dan ligt je startnummer zondag voor je klaar zodat je lekker snel op pad kunt.

Online inschrijven is mogelijk t/m zaterdagavond 8 september.

3. HOU REKENING MET ELKAAR EN ANDERE WEGGEBRUIKERS

Op de route zal je ook andere deelnemers tegenkomen. Fietsen in een groep is heel gezellig, maar het is nog leuker als je rekening houdt met elkaar. Je kunt obstakels, verkeer en de richting van het parcours aangeven met handgebaren en je stem.

Hou ook rekening met andere weggebruikers. We rijden op de openbare weg en houden ons aan de algemeen geldende verkeersregels.4. MAAK GOED GEBRUIK VAN DE VERZORGINGSPOSTEN

Onderweg zijn diverse verzorgingsposten ingericht. Hier kun je een moment van rust pakken en je energievoorraad weer volledig aanvullen met o.a. sportdrank, vers fruit, koeken en sportrepen. Maak erg gebruik van!

5. GENIETEN DOOR DE BRIL VAN KNEET

De Kneet kon als geen andere genieten op de fiets. Tijdens de Gerrie Knetemann Classic valt ook genoeg te genieten. We rijden onderweg langs rivieren, de mooiste plekjes van het Groene Hart, ’t Gooi en de natuurgebieden van de Ankeveense en Loosdrechtse plassen. Een prachtige omgeving! Vergeet niet om te genieten tijdens je tocht!

6. FIETS DE KNEET TIJDRIT

Op het einde van de routes over 75, 110 en 160 km kan je het gevoel van een echte tijdrijder ervaren op het afgesloten wielerparcours van Sloten. Na afloop worden er klassementen opgemaakt en de snelste tijdrijders winnen een prijs. De Kneet tijdrit is niet verplicht, maar wel heel leuk!

7. LEG JE FIETSPRESTATIE VAST

Bij de finish in het olympisch stadion hebben we een fotowall geplaatst. Hier kan je samen met je vrienden en met de Kneet op de foto! Wist je trouwens dat het maken en het plaatsen van een foto op social media bewezen voor een geluksmomentje zorgt? 😉

Deel je fietsprestatie met je vrienden en met ons! Gebruik #wearecycling en #gerrieknetemannclassic bij je berichten.