Sfeervolle wielerdag voor jong en oud tijdens de 14e Gerrie Knetemann Classic

images

Genieten door de bril van Kneet. Dat was het motto voor de deelnemers van de 14e Gerrie Knetemann Classic. Met een aangenaam zonnetje verzamelden de deelnemers zich op de historische grond van het Olympisch Stadion. Klokslag 9 uur gaf Gré Knetemann het officiële startsein voor hét Amsterdamse wielerfeest van het jaar, ter nagedachtenis aan de Kneet.

Met routes van 25, 75, 110 en 160 kilometer was er een passende uitdaging voor iedereen. Dit resulteerde in een zeer gemêleerd gezelschap onder de deelnemers. Van kinderen die hun eerste Kneet Kids Race reden in het Olympisch Stadion tot ervaren toerfietsers die een uitdagende toertocht van 110 of 160 km volbrachten.

Onderweg troffen de deelnemers het goed. Met een aangename temperatuur, overwegend droog en slechts enkele korte buien was het prima fietsweer! De vele kilometers gecombineerd met een lekker windje in de polders zorgde voor de nodige uitdaging. Voor iedereen die aan het einde van de tocht nog wat jus in de benen had was er de Kneet Tijdrit op het afgesloten wielerparcours van Sloten. Een echte tijdrit van twee kilometer. De dood of de Gladiolen. Demarreren, doorkachelen en met het snot voor de ogen over de meet komen.

Aangekomen in het Olympisch Stadion ontvingen de deelnemers een medaille als herinnering en kon men met een heerlijk Kwaremont biertje nagenieten van een mooie fietsprestatie.

 

De Gerrie Knetemann Classic was onderdeel van de We Are Cycling serie. De Harbour Tour op zondag 22 september is de volgende tocht op de kalender. Een unieke Experience Ride door de Rotterdamse haven. Op zondag 12 oktober wordt het seizoen afgesloten met de Tacx Classic Zeeland