Vorige edities

2019

2018

GENIETEN TIJDENS EEN SFEERVOLLE 13E GERRIE KNETEMANN CLASSIC

Een gemoedelijke sfeer en veel lachende gezichten in het Olympisch Stadion Amsterdam. Om 8:00 uur gaven Gré Knetemann en de stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel het officiële startsein voor de 13e editie van deze sfeervolle Amsterdamse wielerklassieker.De routes van 25, 75, 110 en 160 kilometer voerden de 2.500 deelnemers langs de mooiste plekjes van het Groene Hart en het plassengebied. Onderweg troffen de deelnemers het, met droog weer, windkracht 4, 20 graden en in de middag een stralend zonnetje was het heerlijk fietsen. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar konden gratis meedoen met de Kneet Kids Race in het Olympisch Stadion Amsterdam.

Foto's Aftermovie Terugblikmagazine
2017

geslaagde en zonnige 12e editie editie met 2700 deelnemers

Al voor zonsopkomst melden de eerste enthousiaste deelnemers zich in het sfeervolle Olympisch Stadion voor de twaalfde editie van de Gerrie Knetemann Classic. De unieke toertocht ter ere van de charismatische oud-wielrenner Gerrie Knetemann staat bij veel wielerliefhebbers vast in de agenda en trok dit jaar 2700 deelnemers. De vooraf voorspelde regen bleef uit. Sterker nog: af en toe een nazomerse zon en frisse wind maakte de slogan ‘Genieten door de bril van Kneet’ volledig waar.

FOTO'S AFTERMOVIE TERUGBLIKMAGAZINE
2006

Eerste editie Gerrie Knetemann Classic

Jaarlijks wordt ter nagedachtenis aan Gerrie Knetemann zijn Classic georganiseerd. De Kneet overleed op 2 november 2004.

De eerste editie werd georganiseerd 9 september 2006. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een wielerevenement voor jong en oud. 

De slogan van de Classic luidt: ‘Je laten inspireren door de wielersport, ieder met zijn eigen ambitie’ geheel in gedachte van de Kneet.