Vorige edities

2019

Sfeervolle wielerdag voor jong en oud tijdens de 14e Gerrie Knetemann Classic

Genieten door de bril van Kneet. Dat was het motto voor de deelnemers van de 14e Gerrie Knetemann Classic. Met een aangenaam zonnetje verzamelden de deelnemers zich op de historische grond van het Olympisch Stadion. Klokslag 9 uur gaf Gré Knetemann het officiële startsein voor hét Amsterdamse wielerfeest van het jaar, ter nagedachtenis aan de Kneet.

Met routes van 25, 75, 110 en 160 kilometer was er een passende uitdaging voor iedereen. Dit resulteerde in een zeer gemêleerd gezelschap onder de deelnemers. Van kinderen die hun eerste Kneet Kids Race reden in het Olympisch Stadion tot ervaren toerfietsers die een uitdagende toertocht van 110 of 160 km volbrachten.

Foto's Aftermovie
2018

GENIETEN TIJDENS EEN SFEERVOLLE 13E GERRIE KNETEMANN CLASSIC

Een gemoedelijke sfeer en veel lachende gezichten in het Olympisch Stadion Amsterdam. Om 8:00 uur gaven Gré Knetemann en de stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel het officiële startsein voor de 13e editie van deze sfeervolle Amsterdamse wielerklassieker.De routes van 25, 75, 110 en 160 kilometer voerden de 2.500 deelnemers langs de mooiste plekjes van het Groene Hart en het plassengebied. Onderweg troffen de deelnemers het, met droog weer, windkracht 4, 20 graden en in de middag een stralend zonnetje was het heerlijk fietsen. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar konden gratis meedoen met de Kneet Kids Race in het Olympisch Stadion Amsterdam.

Foto's Aftermovie Terugblikmagazine
2017

geslaagde en zonnige 12e editie editie met 2700 deelnemers

Al voor zonsopkomst melden de eerste enthousiaste deelnemers zich in het sfeervolle Olympisch Stadion voor de twaalfde editie van de Gerrie Knetemann Classic. De unieke toertocht ter ere van de charismatische oud-wielrenner Gerrie Knetemann staat bij veel wielerliefhebbers vast in de agenda en trok dit jaar 2700 deelnemers. De vooraf voorspelde regen bleef uit. Sterker nog: af en toe een nazomerse zon en frisse wind maakte de slogan ‘Genieten door de bril van Kneet’ volledig waar.

FOTO'S AFTERMOVIE TERUGBLIKMAGAZINE
2006

Eerste editie Gerrie Knetemann Classic

Jaarlijks wordt ter nagedachtenis aan Gerrie Knetemann zijn Classic georganiseerd. De Kneet overleed op 2 november 2004.

De eerste editie werd georganiseerd 9 september 2006. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een wielerevenement voor jong en oud. 

De slogan van de Classic luidt: ‘Je laten inspireren door de wielersport, ieder met zijn eigen ambitie’ geheel in gedachte van de Kneet.

Gerrie Knetemann Classic gaat niet door op zondag 13 september 2020

De organisatie heeft helaas moeten besluiten dat de Gerrie Knetemann Classic geen doorgang zal vinden op de geplande datum van zondag 13 september 2020.

Lees meer