Wat is een toertocht?

Reken met een toertocht op een goed verzorgde dag, een prachtige route, goede organisatie en perfecte sfeer…

Je hebt een fiets, een racefiets zelfs, en je fiets regelmatig je trainingsrondjes, alleen of met je fietsvrienden, in de buurt. Na al die trainingskilometers is dan nu het moment aangebroken om deel te nemen aan een toertocht. En waar kan dat beter dan tijdens de Gerrie Knetemann Classic!

Een toertocht is een uitgezette route die je samen met andere deelnemers op een bepaalde datum en tijd fietst. Toertochten vinden plaats op de openbare weg en zijn geen wedstrijd. Je tijd wordt niet gemeten. Bij de meeste toertochten kun je kiezen uit verschillende routes met verschillende afstanden en uitdagingen. Zo ook tijdens de Gerrie Knetemann Classic, als deelnemer kun je kiezen uit drie verschillende routes van 65 tot 160 km.


“De Gerrie Knetemann Classic is compleet verzorgd genieten!”


VOOR DE START

 

Voor de start ontvang je van ons een startnummer om vast te maken aan je stuur, zodat je tijdens de tocht goed herkenbaar bent als deelnemer.

Wat je mee moet nemen? Natuurlijk je fiets! Daarnaast is een helm verplicht en een bidon aan te raden om mee te nemen. Ook is verstandig om het weer in de gaten te houden en de juiste fietskleding aan te trekken. Voor de rest zorgen wij! Bij de start kun je de banden nog op (laten) pompen en je fiets laten checken. 

TIJDENS DE TOCHT

 

Pech onderweg? Bel dan ons servicenummer en we helpen je weer op weg. Kun je echt niet verder? Dan brengen we je samen met je fiets weer terug naar het evenemententerrein.

Onderweg vindt je een aantal verzorgingsposten. Tijd om af te stappen, je fiets neer te zetten en om wat te eten en drinken. We zorgen voor fruit, koeken, snoep en sportvoeding van Amacx. Natuurlijk kun je hier je bidon vullen met water of isotone sportdrank van Amacx. Een fijne energyboost om je rit weer te vervolgen.

NA DE FINISH

 

Na de finish met lege handen naar huis? No way! Voor alle deelnemers ligt na afloop een unieke herinnering te wachten, zo kun je thuis laten zien dat je de tocht met succes hebt volbracht. Maar voordat je naar huis gaat, kun je eerst nog uitgebreid nagenieten op het finishfestival met DJ. 


“Mijn fiets, helm en wieleroutfit zijn het enige waar ik aan moet denken. Voor de rest wordt alles verzorgd!”


Ook belangrijk om te weten

We zorgen ervoor dat je niet kunt verdwalen. Ons parcoursteam begint al in de week voorafgaand met het uitpijlen van de routes. De felgekleurde pijlen kun je op de dag zelf niet missen. Daarnaast ontvang je als deelnemer vooraf de GPX file van de route om je navigatiesysteem te zetten. Je houdt je als verkeersdeelnemer met je fiets natuurlijk aan de geldende verkeersregels, zoals stoppen voor rood, maar bij gevaarlijke kruisingen zorgen we voor verkeersregelaars.

Ingeschreven! En nu?

Om je goed op weg te helpen, heeft onze partner Bicycling een handig overzicht gemaakt met een aantal van haar beste en meest relevante artikelen die je helpen in de voorbereiding, op de dag zelf of na afloop. Klik hier!

Wij wensen je heel veel plezier met de voorbereidingen en zien je graag aan de start!